Pensioen en AOW

Pensioen en AOW is momenteel actueler dan ooit. Kortingen op pensioenaanspraken, verhoging van de pensioenleeftijd, verlaging van de pensioenopbouw en het verdwijnen van de partnertoeslag bij AOW. De veranderingen gaan razendsnel. Het ene akkoord is nog niet gesloten, of het volgende regeerakkoord staat alweer in de stellingen.

Welke gevolgen hebben de wijzigingen voor u en uw persoonlijke situatie?
Deze veranderingen kunnen aanzienlijke gevolgen hebben voor uw pensioen, recht op AOW of het recht op partnertoeslag als aanvulling op uw AOW. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de meeste mensen te positief denken over hun inkomen na hun pensioneren en dat veel pensioenen waarschijnlijk ontoereikend zijn voor de gewenste levensstandaard.

Wat te doen?
Wij bekijken samen met u wat uw huidige situatie is, en welke gevolgen de wetswijzigingen voor u hebben. Dit zetten we graag samen met u, tegen een concurrerend tarief, op een rijtje. Dit doen we aan de hand van een stappenplan waarbij we uw inkomen, pensioenaanspraken, lijfrentes en eventuele stamrechtverplichtingen op een rij zetten. Deze gegevens levert u zoveel mogelijk zelf aan. Hierna doen we een indicatie van onze adviesvergoeding en na uw akkoord gaan we aan de slag.

Neem gerust contact met mij op als u vragen hebt naar aanleiding van dit artikel. Dit kan telefonisch op kantoor of per e-mail. Ik sta u graag te woord.

Mark Trouwborst

 

mtrouwborst@adviesburovandongen.nl

Afdrukken E-mailadres