Pensioenfonds voor ZZP-ers?

Beste relatie,

In de afgelopen tijd was het ZZP-pensioen een hot item en erg veel in het nieuws. Er komen steeds meer ZZPers en, net als elke andere ondernemer, moeten zijn op pensioengebied alles zelf regelen. Tot zover niets nieuws onder de zon. Toch maakt de overheid zich zorgen want het grootste deel van de ZZPers bouwt helemaal geen pensioen op.


ZZPers staan niet in de rij
Recent zijn er verschillende initiatieven opgestart om ZZPers tocht tot pensioenopbouw te verleiden en wellicht heeft u daar wel het een en ander van meegekregen. Brand New Day, ZZPPensioen en Bright pensioen, zijn hiervan de bekendste voorbeelden. Ondanks de aandacht blijft het aantal verwacht deelnemers fors achter bij de verwachtingen. Dat is jammer.

Interessante optie met scherpe tarieven
Deze manier van pensioensparen kan voor de juiste doelgroep erg interessant zijn. We hebben onderzoek gedaan naar de ZZPpensioenfondsen en het kostenverhaal is bij de meeste van deze initiatieven transparant en dik in orde. Wij van Adviesburo van Dongen nemen deze ZZPpensioenfondsen in ons advies mee. Overigens hoef je niet perse ZZPer te zijn als je pensioen wilt sparen. Bijvoorbeeld een ondernemer met personeel of iemand in loondienst die maar beperkt pensioen opbouwt kan ook bij de ZZPpensioenfondsen terecht. 
 

 

Beheerskosten in % van vermogen

Bright pensioen

0,25%

Brand New Day ZZP pensioen

0,59%

ZZPPensioen

0,35%


Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Wij praten u graag bij!

Met vriendelijke groet,

Mark Trouwborst
Pensioenadviseur

Afdrukken E-mailadres