Nieuwe plannen voor Pensioen in Eigen Beheer

Beste relatie,

Indien u directeur-grootaandeelhouder bent is het mogelijk pensioen op te bouwen in eigen beheer. Deze manier van pensioen opbouwen kan interessant zijn maar is door wet- en regelgeving over het algemeen gecompliceerd. Verder kampen veel BV's met onderdekking. Er zijn eenvoudigweg niet voldoende middelen om het beloofde pensioen daadwerkelijk aan de directeur-grootaandeelhouder uit te betalen.

Wegens deze problematiek is er een behoefte ontstaan om het pensioen in eigen beheer te vereenvoudigen. De staatssecretaris heeft hier afgelopen week een voorstel voor gedaan. Uit zijn koker kwamen twee nieuwe varianten, namelijk; De Oudedagsbestemmingsreserve en het Oudedagssparen in Eigen Beheer. Het voert te ver om beide varianten uitgebreid toe te lichten in deze nieuwsbrief maar beide varianten zijn interessant en de moeite van verder onderzoek waard.

Zo maar een paar voordelen op een rij: De dividendcheck wordt makkelijker doordat de werkelijke waarde van het beloofde pensioen eenvoudiger te berekenen is. Verder kan de directeur-grootaandeelhouder zelf jaarlijks bepalen of er pensioen gespaard wordt, er zijn geen ingewikkelde actuariële berekeningen meer nodig en als klap op de vuurpijl is het door gebruik te maken van de bestaande regelingen mogelijk om de onderdekking in één keer kosteloos af te stempelen.

Uiteraard is het een en ander nog niet definitief maar uiteraard houden wij de ontwikkelingen voor u nauwlettend in de gaten.

Al met al een interessant voorstel met hier en daar nog een paar haken en ogen. Goed advies blijft bij het aanpassen van een pensioenvoorziening belangrijk. Neem daarom bij vragen over uw pensioenvoorziening  gerust even contact met ons op.

Met vriendelijke groeten,

Mark Trouwborst

Pensioenadviseur

mtrouwborst@adviesburovandongen.nl

Twitter.com/marktrouwborst

Afdrukken E-mailadres