Al uw pensioenpotjes op één plek?

Beste relatie,

Als u in loondienst bent en weleens van werkgever bent veranderd herkent u het probleem vast wel. U bouwt pensioen op maar als u van werkgever wisselt, wisselt u ook van pensioenuitvoerder (pensioenfonds of verzekeraar). In de loop van uw carrière heeft u pensioen opgebouwd bij verschillende pensioenuitvoerders en al deze pensioenaanspraken zitten daarom allemaal in hun eigen potje. Niet erg overzichtelijk.

Het is mogelijk uw verschillende opgebouwde pensioenpotjes  onder te brengen bij het pensioenfonds van uw huidige pensioenregeling. Hierdoor komt al het door u gespaarde pensioen overzichtelijk op één plek terecht.

Het verzoek voor het doorstorten van het opgebouwde pensioen, de zogenaamde waardeoverdracht, moest in het verleden binnen een half jaar na indiensttreding naar het nieuwe pensioenuitvoerder worden gestuurd. Sinds kort is deze regel niet meer van toepassing. U kunt nu op elk moment verzoeken om de waarde van uw elders opgebouwde pensioenen over te dragen aan uw huidige pensioenfonds.

Maar let op, soms kan waardeoverdracht ook negatief uitpakken. Laat u daarom altijd goed adviseren. Wij hebben ervaring op dit gebied en zijn u graag van dienst. Samen kunnen wij, tegen een scherpe vergoeding, uw persoonlijke situatie en de opgebouwde pensioenaanspraken op een rij zetten, de benodigde offertes voor waardeoverdracht opvragen en beoordelen om vervolgens de waardeoverdracht daadwerkelijk uit laten voeren. Uiteraard zien wij voor u toe op een goed verloop van dit proces.

Interesse? Schroom niet om even contact met ons kantoor op te nemen!

Met vriendelijke groeten,

Mark Trouwborst

Pensioenadviseur

Twitter.com/marktrouwborst

Afdrukken E-mailadres