Stap 2 bij het kopen van een huis

Ontdek in 10 stappen wat u moet weten over het kopen van een huis.

U bent van plan om een huis te kopen. Een belangrijke stap in uw leven, waar nogal wat bij komt kijken. Daarom willen wij u in tien wekelijkse stappen inzicht geven in wat u kunt verwachten bij het kopen van een huis en het afsluiten van een hypotheek. Zo weet u beter waar u aan toe bent en hoe u zich het beste voor kunt bereiden.

Screenshot 2018 1 30 image gif GIF afbeelding 734 220 pixels1

Deze week; Stap 2

Op huizenjacht; Welke wensen heeft u?

Nu u weet hoeveel u ongeveer kunt lenen, kunt u gericht gaan zoeken naar een huis. Maak voor uzelf een wensenlijst; waar moet uw huis aan voldoen?

Bedenk niet alleen of je een bestaand huis of nieuwbouwwoning wilt, maar kijk ook naar de:

  • ligging van het huis;
  • veiligheid van de buurt;
  • parkeermogelijkheden;
  • bestemmingsplannen voor de wijk;
  • verbouwmogelijkheden.

In uw zoektocht kunt u bijvoorbeeld kijken op www.Funda.nl, maar u kunt uw zoekopdracht ook aan een aankoopmakelaar geven. Deze gaat dan voor u op zoek naar een woning die voldoet aan uw wensen.

Tip:

Wist u dat vanaf januari 2015 elk huis dat wordt verkocht een energielabel moet hebben? Dit label geeft aan hoe energiezuinig het huis is. Een huis met een groen energielabel (label A of B) scheelt fors in energiekosten. Let dus op het energielabel bij het kopen van een huis. U vindt het label op www.zoekuwenergielabel.nl. Als u zelf uw huis wilt verkopen, moet u een energielabel voor uw woning hebben. Lees meer hierover op; www.energielabelvoorwoningen.nl.

Volgende week stap 3; Een bod uitbrengen.

Afdrukken E-mailadres