Stap 6 bij het kopen van een huis.

Ontdek in 10 stappen wat u moet weten over het kopen van een huis.
U bent van plan om een huis te kopen. Een belangrijke stap in uw leven, waar nogal wat bij komt kijken. Daarom willen wij u in tien wekelijkse stappen inzicht geven in wat u kunt verwachten bij het kopen van een huis en het afsluiten van een hypotheek. Zo weet u beter waar u aan toe bent en hoe u zich het beste voor kunt bereiden.

images4

Deze week; Stap 6
Akkoord met de Hypotheek Uitgangspunten; een offerte aanvragen.
Uw adviseur neemt de Hypotheek Uitgangspunten met u door. Wilt u op basis van dit document een offerte aanvragen? Onderteken dan de Hypotheek Uitgangspunten en stuur deze op naar uw adviseur.

Dit mag meteen na de toelichting van de adviseur, maar u mag de Hypotheek Uitgangspunten ook thuis rustig doorlezen en later ondertekenen. Let op; de Hypotheek Uitgangspunten zijn twee weken geldig. Lukt het niet om binnen twee weken te ondertekenen? Bespreek dan met uw adviseur de mogelijkheid om deze periode met twee weken te verlengen. Ondertekent u niet binnen deze twee (of vier met verlenging) weken, dan moet u de Hypotheek Uitgangspunten opnieuw aanvragen. Wellicht gelden er dan andere tarieven.

√ Wat doet u zelf?
• Onderteken de Hypotheek Uitgangspunten en stuur het document naar de adviseur.

√ Wat doet de adviseur?
• De adviseur lever de ondertekende Hypotheek Uitgangspunten voor u aan bij de hypotheekverstrekker.

Volgende week stap 7 Documenten aanleveren voor uw hypotheek; wat heeft de bank van u nodig?

Afdrukken E-mailadres