Stap 5 bij het kopen van een huis.

Ontdek in 10 stappen wat u moet weten over het kopen van een huis.
U bent van plan om een huis te kopen. Een belangrijke stap in uw leven, waar nogal wat bij komt kijken. Daarom willen wij u in tien wekelijkse stappen inzicht geven in wat u kunt verwachten bij het kopen van een huis en het afsluiten van een hypotheek. Zo weet u beter waar u aan toe bent en hoe u zich het beste voor kunt bereiden.

hypotheekuitgangspunten

Deze week; Stap 5
Hypotheek Uitgangspunten* van de bank; kan de bank u helpen?
Nadat de adviseur de Hypotheek Uitgangspunten heeft aangevraagd, beoordeelt de hypotheekverstrekker uw aanvraag op basis van de gegevens die zij digitaal ontvangen van uw adviseur. Een hypotheek brengt risico’s met zich mee, ook voor een bank. Daarom kijkt ze naar uw inkomen en de kenmerken van uw huis.

Daarnaast vraagt de bank gegevens op bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. In dit register staan alle leningen van de Nederlandse bevolking geregistreerd. Deze gegevens zijn nodig om uw aanvraag te beoordelen.

Hypotheek Uitgangspunten
Is alles in orde? Dan ontvangt u (meestal binnen 2 werkdagen) de Hypotheek Uitgangspunten. Dit document is 14 dagen geldig en bevat onder meer een voorbeeld offerte en een overzicht van de stappen die u kunt verwachten bij het regelen van een hypotheek.

√ Wat doet de bank?
• De hypotheekverstrekker levert u via de adviseur de Hypotheek Uitgangspunten.
• Kan de bank op basis van uw gegevens geen Hypotheek Uitgangspunten aanbieden? Dan ontvangt uw adviseur hier zo snel mogelijk bericht van, zodat u samen met uw adviseur verder kunt zoeken naar een passende oplossing.

√ Wat doet de adviseur?
• De adviseur plant een afspraak om de Hypotheek Uitgangspunten met u te bespreken.

√ Wat doet u zelf?
• Onderteken het persoonlijk financieel adviesrapport en geef het aan de adviseur.
• Als de verkoper in het koopcontract een bankgarantie vraagt, kunt u deze bij de bank of via uw adviseur aanvragen. Hieraan kan de bank wel voorwaarden aan verbinden, bijvoorbeeld over de looptijd van de bankgarantie.
• Heeft u al een woning die nog niet verkocht is en waarvan de waarde hoger is dan de hypotheek? Dan kunt u ook een voorbeeldofferte voor een overbruggingskrediet aanvragen.

* Hypotheek Uitgangspunten; document met een voorbeeldofferte, rentevoorstel en een lijst van alle documenten die nodig zijn om een hypotheek aan te vragen.

Volgende week stap 6; Akkoord met Hypotheek Uitgangspunten; een offerte aanvragen.

Afdrukken E-mailadres