Stap 3 bij het kopen van een huis

Ontdek in 10 stappen wat u moet weten over het kopen van een huis.

U bent van plan om een huis te kopen. Een belangrijke stap in uw leven, waar nogal wat bij komt kijken. Daarom willen wij u in tien wekelijkse stappen inzicht geven in wat u kunt verwachten bij het kopen van een huis en het afsluiten van een hypotheek. Zo weet u beter waar u aan toe bent en hoe u zich het beste voor kunt bereiden.

aankoopmakelaar1

Deze week; Stap 3

Een bod uitbrengen; heeft u aan de voorwaarden gedacht?

Heeft u interesse in een woning? Dan kunt u, nu u weet hoeveel u ongeveer kunt lenen, een bod uitbrengen. Wilt u liever niet zelf onderhandelen en heeft u nog geen aankoopmakelaar? Overweeg dan om deze alsnog in te schakelen. Deze helpt u bij het uitbrengen van een bod en het onderhandelen.

Het koopcontract

Zodra u en de verkoper het eens zijn, stelt de verkoper een koopcontract op. U en de verkoper ondertekenen het koopcontract. Als aan alle voorwaarden uit het koopcontract is voldaan, is de koop definitief. Na ondertekening van het koopcontract heeft u volgens de wet drie dagen bedenktijd. Tijdens deze bedenktijd mag u alsnog afzien van de koop.

De voorwaarden

In het koopcontract kan een aantal voorwaarden staan, zoals het zogenaamde voorbehoud van financiering. Deze voorwaarde houdt in dat je niet verplicht bent het huis te kopen als de hypotheekaanvraag bij één of meerdere banken is afgewezen. Bedenk goed welke voorwaarden voor u belangrijk zijn om op te laten nemen.

Tip;

Let goed op de vervaldata in het koopcontract wanneer u de koopovereenkomst ondertekent. Zoals bijvoorbeeld de datum voor wanneer de financiering rond moet zijn. De voorwaarden vervallen meestal binnen zes weken na het ondertekenen van het koopcontract, maar u stelt deze vervaldatum zelf samen met de verkoper vast.

Volgende week stap 4; Het adviesgesprek.

Afdrukken E-mailadres